Moje nosečnosti in ukvarjanje z obporodnim obodobjem so mi dali nov uvid v razumevanje nosečnosti. Poudarjam, da oboje. Prepričana sem, da bi bila moja slika brez enega (torej lastne izkušnje) ali drugega (teoretičnega in tudi izkustvenega znanja) precej okrnjena. Še vedno je to slika, ki se dopolnjuje, barva, tudi menja odtenke in celo delčke slike …

Ko srečujem nosečnice, se vedno bolj zavedam, kako blagoslovljeno je to stanje. Prav res, blagoslovljeno. Ko se z nosečnico seznanim nekoliko pobližje, me vsakič znova popade želja, da bi ji svetovala, pomagala, jo napotila, usmerila, … In potem se tudi vsakič znova ustavim v tej moji silni želji razsvetljevanja. To je namreč pot, ki jo mora vsaka ženska prehoditi sama, nihče ne more namesto nje delati korakov, pa četudi si mislim, da bi ji bilo marsikaj prihranjeno, če bi si pustila slišati.

V svetu, kjer živimo, v dostopnosti informacij na klik, je marsikdaj zelo težko razločiti, kaj je tisto, kar gradi in napolnjuje, in tisto, kar pravzaprav ruši in seje strah. Na področju poroda je to zelo izrazito. In ja, seveda si želimo, da bi nas Nekdo prijel za roko in nežno vodil skozi obdobje Pričakovanja. Pa kljub temu je marsikdaj zelo težko si vzeti čas (točno tisti dan in točno tisto uro) in pristopiti.

V duhovni pripravi na porod, ki jo pripravljava z Ano, skušava krmariti med informacijami o telesni in duševni pripravi na porod in starševstvo ter duhovnim vidikom, ki pravzaprav zajema tudi telo in dušo. Čim večji poudarek pa dajeva tudi na lastnem raziskovanju. In to je tisto, kar sama vidim kot posebej dragoceno. Da nismo le uporabniki informacij, ampak »informacije« sami ustvarjamo. Porod je tako ključna stvar v življenju mame in otroka, da lahko njegovo veličino samo zaslutimo v luči božje previdnosti in poskušamo odstreti košček božanske skrivnosti, ki se razliva čez in čez …

Prijazno povabljeni, da to Skrivnost odkrivamo skupaj,

Damijana Medved

V torek, 18. februarja 2014se začenja nov cikel duhovne priprave na porod S TEBOJ SEM. Več informacij o skupini in prijavah najdete tukaj.

Preberite si več člankov o duhovni pripravi na porod v tej rubriki (klikni).

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.