Sem žena, mama šestih otrok in poklicna prevajalka. Rada berem, pišem in se poglabljam v različne življenjske teme 🙂

Po osnovni šoli v Šmarju pri Jelšah, kjer sem lahko spoznavala in razvijala svoje talente, sem se vpisala na glasbeno gimnazijo v Celju in trdo delala za odlični uspeh pri klavirju in pri vseh drugih predmetih. Pred vpisom na fakulteto sem bila v veliki dilemi, kaj naj grem študirat glede na svoja raznolika zanimanja – vleklo me je na študij jezikov, socialno pedagogiko in psihologijo. Slednjič sem se zaradi ljubezni do knjig odločila za prevajalstvo z jezikovno kombinacijo nemščine in angleščine. Med študijem sem dokončala tudi štiriletno orgelsko šolo. Zelo rada pojem in plešem. Od nekdaj se rada igram z besedami, v zadnjem času pa sem se navdušila tudi nad izražanjem s fotografijo.

Na plesu sem spoznala tudi svojega moža, s katerim sva veliko hodila v hribe in se družila s prijatelji iz študentske skupine. Še pred koncem študija, aprila 2007, sem se poročila ter prvič zanosila. Diplomirala sem julija 2008, ko je bil prvi sin star pol leta in sem pravkar izvedela za drugo nosečnost. Danes imam šest otrok – pet sinov in hčerko. Materinstvo me je močno zaznamovalo. To doživljam kot največjo življenjsko preobrazbo, ki je name vplivala v toliki meri, da sem tudi na poklicni poti zajadrala v druge vode. Udeleževala sem se številnih delavnic in izobraževanj doma in v tujini ter preko interneta.

Med starševskimi dopusti in skrbjo za otroke sem prevajala pravna besedila in spletne strani za različna podjetja ter knjige za založbe Družina, Mohorjeva družba in Mladinska knjiga. Seznam prevedenih besedil in knjig najdete tukaj.

Od leta 2010 redno pišem za svojo spletno stran (www.anapavec.com), kjer najdete vsebine o osebni rasti, porodu, starševstvu, materinstvu, knjigah.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.