“Majhni otroci, majhne skrbi. Veliki otroci, velike skrbi.” Kdo ne pozna tega pregovora? Obenem pa obilica napisanih zgodb, v katerih so se starši posvetili otrokom, ko so bili majhni, in se z njimi povezali v ključnih trenutkih prvih let, govori o tem, da odnosi lahko preživijo tudi vse težavne prehode in sedaj lahko ti starši ponosno zrejo v svoje odrasle otroke. Majhni otroci, majhno veselje. Veliki otroci, veliko veselje.

Z Božjim kraljestvom je kakor s človekom, ki vrže seme v zemljo. Spi in vstaja, ponoči in podnevi, seme pa klije in raste, da sam ne ve kako. Zemlja sama od sebe poraja najprej bilko, nato klas in končno žito v klasu. (Mr 4,26-28)

Značilnosti notranje moči so: odgovorno odločanje ob upoštevanju posledic, odpoved popolni svobodi, stanovitnost, visoka pričakovanja do sebe, vzdržljivost, zvestoba, potrpežljivost, veselje nad seboj, zaupanje vase, rednost, zbranost, pogum, samostojnost, ljubeča, vzpodbudna skrb zase v odmerjanju napora in počitka. (A. Rebula, Blagor ženskam, iz preglednice str. 146-148)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.