V tej vaji se boste premikali nazaj v času, da bi se pripravili na svoj popolni porod. Potrebovali boste nekaj časa za razmislek o tem, kakšen porod si želite.

Najprej si zamislite, kako boste govorili o porodu po tem, ko se bo rodil vaš otrok. Katere besede si želite uporabiti za opis izkušnje? Katerih besed ne želite uporabiti ?

Če imate težave pri izbiranju besed za opis zaželene porodne izkušnje, poskusite izbrati eno besedo za vsako črko abecede.

Ko imate napisan seznam besed, ki opisujejo vašo idealno porodno izkušnjo, se pomaknite nazaj v času k dejanskemu porodu. Katere stvari se vam dogajajo med rojstvom vašega otroka, da bodo ustrezale besedam, s katerimi opisujete izkušnjo? Razmišljajte o dejavnikih, kot so vaši spremljevalci, okolje, kako in kdo sprejema odločitve, katere posege si želite ali si jih ne želite, ter splošni odnos vseh vpletenih.

Sedaj, ko veste, kaj si želite med porodom, razmislite, koliko so vaše želje realne. Je vaš idealni porod možen v okviru načrtov, ki jih imate sedaj, ali boste morali kaj spremeniti? Ali lahko od spremljevalcev, ki ste si jih izbrali, pričakujete podporo, ki si jo želite? Ali se vam zdijo možnosti, ki si jih želite, realne?

Če vaš načrt ni realističen, poskusite ugotoviti, kaj lahko spremenite, da bo bolj uresničljiv in da boste še vedno imeli izkušnjo, ki si jo želite. Npr., če si želite roditi v porodnem centru, pa ni v vaši okolici nobenega, ugotovite, ali so v kateri porodnišnici babice, ki bi vas podprle pri naravnem porodu, oz. ali kdo nudi strokovno pomoč pri porodu na domu.

Če je vaš načrt uresničljiv, začnite razmišljati o ovirah, na katere lahko naletite med porodom. Katere stvari bodo ustvarile največjo razliko pri tem, ali boste imeli želeno obliko poroda? Ali se morate naučiti ukrepov za večje udobje? Ali morate izboljšati svojo prehrano? Ali se morate pogovoriti s svojo babico o možnostih, ki ste jih izbrali?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.