V teh dneh se me je lotilo malodušje (nisem prepričana, ali je virusnega ali bakterijskega izvora 😉 ). Neki glas v meni me hoče prepričati, da je čisto vseeno, ali kaj naredim in ali ne. Ali kaj napišem ali ne. Ali izobražujem, osveščam, spodbujam ali ne.

Vem, da laže.

4 komentarji on Kakšna je sploh razlika?

 1. Ni čisto vseeno Ana. (Ampak, kako naj veš, ko smo pa tako “zgovorne” v naših komentarjih.) Tvoje besede pripomorejo k ozaveščanju mojih občutkov, prebujajo misli, vzpodbujajo. Da bi pa kaj odzvanjalo nazaj v “eter”… To gre bolj težko. Je bolj “varno” prebrati, premleti v glavi in ostati anonimna na domačem stolu.
  Te dni se tudi sama sprašujem o smislu obstoja ali neobstoja zakonske skupine v kateri sva z možem… Razmišljam o odzivnosti posameznih parov, o pripravljenosti sodelovanja, o pripravljenosti poiskati si varstvo za otroke… Pojavi se vprašanje: nam je sploh do tega da se srečujemo? “Mlačnost” v ljudeh me na nek način prizadane. Razjezi. Užalosti. Da bi kar pustila vse skupaj…
  Ana, dobra si!! Objem. Gordana

 2. Mogoče pa malodušje ni fizičnega izvora, ampak te napada hudi duh, ker mu ni všeč kako “spreobračaš” in “pomagaš” drugim dušam na poti v nebesa. 🙂 Drži se Ana, to pomeni, da ti gre več kot odlično!

  Sicer sem pa na to pomislila, ker sem v teh dneh prebrala knigo Divji v srcu: John Eldredge, odkrivanje skrivnosti moške duše in je kar veliko govora o tem delovanju hudega duha, predvsem med zakoncema.

  Lepo bodi, nad oblaki sije sonce, pozdravček , Katarina

 3. Drage, najlepša hvala za takojšnje odzive. V resnici je bilo že glavno narejeno, ko sem se usedla in napisala – tako sem razblinila blokado pri pisanju maminih lekcij, ki se me je lep čas držala, ko sem poslušala notranjega kritika: – nimam kaj novega povedati, vseskozi se vrtim okrog istih stvari, samo zapravljam svoj in drugih čas … Hvala za podporo!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.