Nekateri ljudje komaj čakajo poletje in konec šolskih ter službenih obveznosti, da lahko dajo možgane na “off” in začnejo uživati. Ko enkrat odrinejo na morje, v hribe ali na odmik v daljavo, nočejo več niti slišati ne za projekte niti za kakršnokoli naprezanje možganov.

Meni pa se je junija vedno začelo oglašati kup hrepenenj, ki niso bila popolnoma in čisto povezana samo z brisačo, kopalkami in ležiščem nekje v senci. Ne pravim, da tega ne potrebujem. Le da je poletje zame še vse kaj drugega kot poležavanje na plaži, vzpenjanje na hrib ali vožnja v nove kraje.

Ko sem postala mama, se je to hrepenenje še poglobilo, saj ne le, da moj kotiček v senci ni bil več samo moj, ampak se je povsem spremenil koncept dopusta.

Moja prtljaga za dopust vedno vključuje še zajeten kupček dobrih knjig, torbo z mojimi zvezki in zapiski, pogosto pa tudi eno od naprav, s katero lahko kaj napišem in shranim. Z materinstvom je vsakodnevni vsaj polurni odmik od družinskega utripa postal še večja nuja.

Ne vem, zakaj je tako, a poletje mi vedno da dodaten navdih za ustvarjanje in izredno trpim, če mi ni naklonjenega čisto nič časa, da se umaknem v kakšen umirjen kotiček in mirno tuhtam ter snujem različne stvari.

Kar nekaj poletnih počitnic sem intenzivno prevajala katero od knjig ali besedil. Zaradi tega nisem bila ob koncu prav nič bolj utrujena, nasprotno, poletni projekti so me napolnili z energijo, zadoščenjem n mi dali novo vizijo za prihodnost.

Zdi se mi izredno pomembno, da se poslušamo v svojih vzgibih in hrepenenjih, da ne sledimo slepo ritmu drugih, ki v tem času morda res nujno potrebujejo odmik od vsega, kar diši po miselni obremenitvi. To ne pomeni, da smo čudni, ker nam manjka miselnih izzivov. Mame pogosto vse leto rešujemo polno praktičnih zagat in če smo po naravi nagnjene k temu, da potrebujemo tudi mir, samoto in včasih tudi napenjanje možganov, pogrešamo trenutke, ko se lahko posvetimo samo intelektualni ali duševni dejavnosti.

Zato sem za letošnje poletje zasnovala program, kjer se mi lahko pridružite v iskanju dušne hrane za svoje lačno žensko srce in um, ki pogrešata trenutke zase in za samorefleksijo, zapisovanje, brskanje po sebi, ustvarjanje.

TUDI POLETI SEM MAMA, A ŠE VEDNO JAZ

30 POLETNIH DNI POGLABLJANJA VASE, SLEDENJA SVOJIM VZGIBOM, RAZISKOVANJA SVOJIH ŽELJA IN USTVARJANJA NEPOZABNIH VTISOV V MATERINSKEM VSAKDANU

Program vključuje:

 • 30 maminih lekcijih, zapisov/razmišljanj o tem, kar se mi dogaja v materinskem vsakdanjiku in me bega v moji globini
 • 30 vprašanj za samorefleksijo, razmišljanje, poglobitev vase, odmevanje tega, kar prebereš, slišiš, doživiš
 • 30 predlogov za fotografiranje ali drugo ustvarjanje na določeno temo
 • popolnoma poljubno članstvo v FB skupini Mama, a še vedno jaz
 • 3 spletni seminarji:
 • NE BODI NAPOTI SAMA SEBI (o ovirah, o samosabotaži, o napredovanju do cilja, …);
 • ALI BO MOJE TELO SPLOH ŠE KDAJ MOJE (o sprejemanju svojega telesa in njegovih sprememb zaradi nosečnosti, dojenja in neizogibnega staranja) in
 • KO MATERINSTVO ZAMAJE POKLIC (o dilemah služba, starševstvo, poklic, poslanstvo, dom, talenti …)

Kako se lahko pridružiš?

Prijavi se tukaj!

Na elektronski naslov boš prejela potrditev. Prvo lekcijo prejmeš 1. julija oz. že naslednji dan po tem, ko se prijaviš (lahko se prijaviš katerikoli poletni dan do konca avgusta in 30 dni prejemaš vsebine programa).

Spletni seminarji bodo na voljo od dneva premiernega predvajanja naprej.

NE BODI NAPOTI SAMA SEBI: 5. 7. 2021

ALI BO MOJE TELO SPLOH ŠE KDAJ MOJE: 25. 7. 2021

KO MATERINSTVO ZAMAJE POKLIC: 9. 8. 2021

Mamice, ki so v preteklosti že brale moje mamine lekcije in ki so se v preteklosti že udeležile mojih spletnih predavanj/seminarjev, so povedale:

Hvala, Ana, za lepo skupaj zbrane misli, izkušnje in nasvete glede samo-podpore. Hvala tudi za predlagano literaturo in kratke povzetke te. Sama sem dobila predvsem dovoljenje oz. potrditev, da sem lahko kreativna mama, ki se mora napajati tudi izven ožjega družinksega kroga oz. materinske vloge, da s tem ni nič narobe in se pač med sabo razlikujemo.
In pa ozavestila sem pomen ritualov, ki jih sama že leta uporabljam in šele zdaj spoznavam, kako ključno oporo mi zares pomenijo.
Zakaj sem si želela slišati ta seminar, pa je v glavnem to, da se zavestno odločam vzpostaviti vzdržni trajnostno naravnan družinski režim, ki je s pojavom korone najbolj prizadel ravno mene. Vselej odstopati prednost drugim na dolgi rok res medvedja usluga. Nega zase ni le občasen izhod iz prenatrpanega vsakdana, temveč je to življenje, ki ga zmoreš nositi in živeti tako, da te izpolnjuje.
Še enkrat hvala, Ana, za vse kar delaš za dobro vseh!

Nina

Evo, ena od tistih, ki uživa te sadeže z Anine tržnice, priporočam kaj sočnega in osvežilnega v teh vročih dneh! 🙂
Ponudba je res odlična in kvalitetna, nagovarjajoča, v rit brcajoča, razmišljujoča.
Jaz sem navdušena stranka na isti stojnici že kar nekaj časa.

Lep začetek počitnic!

Mihaela

Res priporočam….vsakdanja injekcija.

Maja

Cena:

 1. PAKET: mamine lekcije + vprašanja = 25 eur
 2. PAKET: mamine lekcije + vprašanja + predlogi za ustvarjanje = 35 eur
 3. PAKET: mamine lekcije + vprašanja + predlogi za ustvarjanje + spletna predavanja = 70 eur
 4. PAKET: posamezen spletni seminar = 15 eur

Možnosti za plačilo: plačilo na TRR ali preko Paypala

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.