Izvleček iz mojih vaj iz delovnega zvezka Blagor ženskam

Ob sredah, ko se ukvarjam s področjem odnosov, se moj naslov glasi: V življenju z otroki (p)ostajam cela.

Kaj pomeni biti uspešna na tem področju? S to vajo se učimo ločevati med občutenjem uspešnosti in perfekcionizmom, ki mu nikoli ni mogoče ugoditi. Razvijamo tudi občutljivost za pojavljanje ene ali druge težnje in za dejstvo, da v obeh primerih oddajamo v okolje zelo jasna sporočila in vzbujamo določena pričakovanja.

Občutek, misel, ki je v ospredju (uspešna izkušnja, v kateri pa doživljamo tudi svojo ranljivost): pisanje dnevne spodbude – ko jo domislim sredi jutranjih opravil, skrbi za nov dan in teženja otrok, naj jima dam risanko. Posledice (kako to deluje name): ko jo objavim, se globoko umirim, v sebi jo nosim ves dan in mi še odmeva. Čutim, da je bistvena za ohranjanje mojega otočka. Sporočilo okolju: vsak dan storim nekaj zase. To me ohranja celo.

Zakaj je lahko nepopolnost osrečujoča: ker vem, da so nekateri dnevi posebej težki in se težko spravim k pisanju, zasuje me množica opravil. Takrat se zavem, koliko mamic čaka name in na mojo spodbudo in da verjetno mislijo name, kaj se mi dogaja, da je še ne uspem objaviti. To me pomiri in razvedri. Vedno mi spodbudo uspe napisati do večera.

Hvala vam, da me spremljate in ste mi v podporo tako v materinstvu kot v ustvarjanju spletne strani!

Odslej lahko spodbudo prejemate na el. naslov! Prijavite se z obrazcem Piši mi – v okence Zadeva vpišete Dnevna spodbuda.

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.