Ponavadi prve dni neprestano tožim, ko    me mož spodbuja k novim in novim kolesarskim podvigom. A kmalu postane občutek težkih nog in prijetna utrujenos ob koncu dneva nekaj čisto običajnega.

Podobno je s kakšnimi pripetljaji v starševstvu. Ob prvem, drugem, morda tretjem zgodnjem malčkovem vstajanju godrnjamo na veliko, potem pa se sprijaznimo in jutranje lomastenje  za nadebudnim otrokom postane stvar rutine.

Dobro bi bilo, če bi opazili, koliko smo se kondicijsko okrepili ob teh priložnostih!

 

 

2 komentarja on Kondicijski trening

  1. Težko je primerjati prvo in drugo kondicijo. Če manjka spanca, se to nekje pozna – na to se ne morem navaditi ali pridobiti kondicije.

    LP Vesna

  2. Se strinjam, da je spanec nekaj tako potrebnega, da za njegovo pomanjkanje ne moremo nabrati kondicije. Vendar pa vseeno z vsakim dnem, nočjo, jutrom, ko sprevidimo, da nam ne preostane nič drugega, kot da nekdo vstane skupaj z otrokom, okrepimo svojo prilagoditveno sposobnost. Jeziti se ne pomaga. Kaj bom naredila, da nadoknadim spanec? Na kakšen način se bova z možem dogovorila za dežuranje? Kako si lahko polepšam jutro, ki se je začelo zelo zgodaj? Kaj bom jutri naredila drugače, ker vidim, da sem danes zamočila? Kako lahko najhitreje uspavam otroka? Kako ga lahko zamotim in zraven počivam?
    Takšne vrste kondicijo sem mislila 😉

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.