V preteklih štirinajstih dneh sem sledila posebnemu spletnemu dogodku – Jennifer Lee, avtorica knjig The Right-Brain Business Plan in Building Your Business the Right-Brain Way, je organizirala že peto (in sama pravi, da verjetno zadnjo) video konferenco za podjetnike z močnejšimi desnimi možgančki, kot jih poimenuje (Right-Brainers in Business Video Summit). Ta spletni dogodek sem spremljala že 3. leto zapored in vsakič me je močno navdihnil in spodbudil na moji podjetniški poti. Vsakič je organizatorka poskrbela za odličen izbor govorcev in zgledov v ustvarjalnem podjetništvu. Letos je dogodek nosil naslov “Kaj je resnično naslednji korak?” (“What’s TRULY next?”)2015-rbbiz-mindmap-ticket-url

Če dobro pomislim, sploh ne morem razčleniti vseh pozitivnih učinkov, ki jih je Jennifer Lee s svojim ustvarjalnim delom in zanimivimi koncepti prinesla v moj način dela. Težko si predstavljam, da bi brez njenega vpliva organizirala spletne seminarje, posnela audio intervjuje, še bolj avtentično in zavzeto pisala novičke  S TEBOJ SEM, zasnovala mentorski program za mamice in še kaj.

Njen pristop k ustvarjalnemu podjetništvu je zares edinstven – ljudem, ki menimo, da nimamo prave žilice za računovodske številke, za postavljanje cene, zasnovo poslovnega načrta …, daje dovoljenje in spodbudo, da to izpeljemo na sebi lasten način – z desnimi možgani: s pomočjo vizualizacij, likovnih dejavnosti, uporabo post-it listkov in drugih sila preprostih pripomočkov. Več o tem sem že pisala v članku Porodniška je priložnost za vizijo.

AnaTokrat pa bi rada z vami delila dva videa, v katerem so izvlečki posameznih intervjujev, ki jih je bilo možno v štirinajstih dneh, kar je RBBIZ trajal, gledati brezplačno (in je to mogoče za nekatere od posnetkov še do 24. marca), odslej pa so na voljo v dveh paketih – Booster in Premium. Lani sem izkoristila prvega in moram reči, da mi je bil vse leto v veliko podporo in navdih (mp3 posnetke sem si shranila za poslušanje med sprehodi, kolesarjenjem in gospodinjskimi opravili; priloženi pa so bili tudi povzetki posameznih intervjujev in delovni listi za ponovitev in utrjevanje slišanega gradiva), zato me nakup tudi letos močno mika (še posebej, ker mi je moj pester vsakdanjik pustil zelo malo možnosti, da bi si intervjuje lahko v miru in v celoti pogledala). Če bi se mi kdo pridružil pri nabavi (do 24. marca je to mogoče storiti po veliko ugodnejši ceni), naj se mi oglasi preko elektronske pošte.


<

Uživajte v enem od mojih pomembnih izvirov idej 🙂 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.