Ne pozabi nase ali misli le nase?!

Spodbuda za mamice, ki jo pišem vsak dan, je namenjena mamicam majhnih otrok, s ciljem, da jim nudi trenutni predah v napornem dnevu, svežino misli v obdobju velikih obremenitev in zavest, da niso same na svoji poti materinstva. Večinoma spodbudo namenjam poudarku na mamičino osebo – da lahko pomisli nase, se osredotoči na svoje želje, potrebe in navdihe.

A nečesa si pri pisanju spodbud zares ne želim – spodbujati k sebičnosti, izogibanju odpovedim in temu, da bi zgrešile bistvo materinstva – potrebe nekoga drugega, ki nam je zaupan, postaviti pred svoje želje in potrebe. Verjamem, da s tem nisem všečna, da mojih spodbud zato ni vedno lahko brati ter da se s tem ločujem od večine današnjih medijev. A brez tega bi izdala samo sebe in svojo vero. Moj cilj je, da bi spoznale, da lahko kljub temu ali pa prav zato, ker damo prednost nekomu drugemu, ostajamo in postajamo cele, celovite, srečne osebnosti.

V današnji spodbudi vam zato posredujem sporočilo, ki nam ga daje sv. Pavel v današnjem berilu: “Vsem sem vam dal zgled, kako moramo s trdim delom pomagati slabotnim in se spominjati besed Gospoda Jezusa, ki je rekel: ›Večja sreča je dajati kakor prejemati.‹« (Apd 20, 35)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.