10557211_10153298798639828_6678732742115987945_n
Prideš?

Kdo me lahko spremlja ob porodu?
Kdo je dula – obporodna spremljevalka?
In kaj dela? Kakšna je njena vloga pri porodu?
Pa saj bo partner z mano, zakaj bi potrebovala še dulo?

Vabljeni na projekcijo filma in pogovor po filmu.

Govorili bomo o našem delu in vlogi, o porodu in naši porodni kulturi, o potrebah družin v obporodnem obdobju ter še o čem.

V mesecu marcu je z delovanjem začelo združenje Moja dula – Združenje za podporo ženski in družini, v katerem nas deluje pet usposobljenih in izkušenih obporodnih spremljevalk.
Obporodna spremljevalka (dula; iz grške besede doula – ženska, ki služi), je ženska, ki spremlja nosečnico v času nosečnosti, ob porodu in v poporodnem obdobju. Raziskave kažejo, da so porodi v spremstvu dule krajši, ženske potrebujejo manj medicinskih intervencij (prerez presredka, umetni popadki, protibolečinska sredstva, carski rez…) Ženske in njihove družine, ki imajo v tem občutljivem obdobju ob sebi nekoga mu zaupajo, ga poznajo in ki se na to obdobje dobro spozna, si porod zapomnijo kot lepo in izpolnjujočo izkušnjo, povezovanje z otrokom je bolj uspešno in mnogo manj je težav z dojenjem. Moje izkušnje pa kažejo, da se zaradi podpore dule v tem občutljivem obdobju, pogosto izboljšajo tudi odnosi med partnerjema.

Kdo smo te srčne, močne ženske, ki spreminjajo svet?

Vabimo vas, da se nam pridružite na svetovni dan družine, ta petek, 15. 5. 2015 ob 17. uri v knjižnici Fužine, da vam predstavimo naše delo, ter ugotovite, ali lahko ob prehodu v starševstvo podpremo tudi vas.

Spela Peternel, Ana Pavec, Susana Blanca Diez Rupnik, Tadeja Korenč inTanja Potočnik

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.