Letos bo prvič potekal svetovni teden doul in sicer od 22. do 28. marca 2012. Ob tej priložnosti bomo tudi slovenske doule predstavile svoj poklic in svoje poslanstvo širši in strokovni javnosti. Osrednji dogodek bo potekal v soboto, 24. marca od 17h do 20h v atriju Znanstveno raziskovalnega centra SAZU na Novem trgu 2 v Ljubljani.

Predstavile bomo delo doul, na voljo bo ogled kratkega dokumentarnega filma o doulah, na pogovor pa smo povabile tudi goste. Pridružili se nam bodo tako predstavniki medicinske stroke (babice, ginekologinje, porodničarke) kot družine, ki so imele ob sebi doule, da podelijo svoje izkušnje.

Poleg osrednjega dogodka se obetajo tudi številni brezplačni dogodki po vsej Sloveniji, začenši 21. marca v Dobrni in z zaključkom 28. marca v Ljubljani in Izoli. Med drugim si bodo obiskovalci lahko ogledali dokumentarni film o delu doul, ki ga bo spremljal pogovor z gosti, sodelovali bodo lahko na delavnicah in v zanimivih debatah, se udeležili številnih predavanj na temo nosečnosti, poroda ter poporodnega obdobja ter si ogledali lutkovno predstavo Rojstvo in plesno predstavo Tanka nit popka. Lahko bodo osebno spoznali doule, njihovo delo in družine, ki so jih spremljale.

Ob tej priložnosti smo postavile spletno stran Združenja slovenskih doul.

Vabljeni, da nas spoznate! 🙂

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.