spoznati, sprejeti, se posloviti in na novo zaživetiŽenske se še dolga leta ali celo življenje spominjajo svojih porodov, “kot bi bilo včeraj”.

Če je bil porod lep, jih to napolnjuje s prijetnimi občutki ponosa, moči, sposobnosti. Večkrat pa se zgodi, da so občutki potlačeni, ker se ni mogoče soočiti z bolečino, grozo, razočaranjem, nemočjo in ponižanostjo, ki so jo doživele pri svojem porodu.

Za pomoč pri predelovanju pretekle porodne izkušnje sem priredila vaje Alenka Rebula iz delovnega zvezka Na svoji zemlji. Vaja je tudi izhodišče za današnje spremembe doživljanja tega področja. Ne glede na to, ali še hočemo imeti otroke ali ne, nam pomaga, da svojo rodovitno ženskost, svojo zmožnost rojevanja novega življenja začnemo drugače doživljati.

Kot pravi Alenka Rebula: “Sreča, ki jo najdemo le v odnosih z najbližjimi, v olajšanju in novem življenju, polnem dajanja in sprejemanja ljubezni, žrtve ne privlači. Žrtev je pripravljena začeti pozabljati šele tedaj, ko dojame, da ni mogoče ničesar pozabiti, da pa je mogoče nehati obujati težke spomine.”

Vajo najdete tukaj:

VAJA ZA PREDELOVANJE PRETEKLE PORODNE IZKUŠNJE.docx

VAJA ZA PREDELOVANJE PRETEKLE PORODNE IZKUŠNJE.pdf

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.