ZAKAJ SKUPINA?

IMG_1807Duhovna priprava na porod se je naprej začela kot skupina nosečnic in parov, ki so si želeli drugačnega vpogleda v nosečnost in porod. Skozi izkušnje sem spoznala, da je srečevanje v majhni skupini ključna potreba nosečnic in parov. Živa srečanja, kjer se je mogoče umiriti, spregovoriti o svojih čutenjih, podeliti svoje izkušnje in slišati zgodbe drugih žensk in parov, so zelo pomembna v dobri pripravi na porod. Izkušnje kažejo, da udeleženci, ki se pridružijo skupini, največ pridobijo in v pripravi na porod tudi najbolj osebnostjo zrasejo.

Prednosti skupine:

 • udeleženci s pomočjo voditeljice tečaja dobijo drugačno perspektivo na porod in se skozi spoznavne procese naučijo dejstev, ki jim pomagajo k lepši porodni izkušnji
 • udeleženci v interakciji z voditeljico in drugimi pari bolje razumejo in vrednotijo prebrano in slišano o porodu
 • udeležba v skupini pare spodbuja in motivira, da se temeljiteje pripravijo na porod in starševstvo
 • redna udeležba na srečanjih nosečnice in pare spominja, česa se morajo še naučiti ali da ponovijo že osvojeno znanje
Od leta 2010 je skupino duhovne priprave na porod obiskovalo že več kot 80 zadovoljnih nosečnic in parov.

Mnoge mamice se na duhovno pripravo na porod prijavijo z velikim strahom.

"Ne vem, kako naj se pripravim na porod."
“Ne vem, kako naj se pripravim na porod.”

“Predvsem me je strah, ali bo med porodom potekalo vse kot mora… Saj ko takole slišiš izkušnje od raznih nosečnic, se te najbolj oprimejo tiste slabe… Zavedam se moči misli, vizualizacije, itd,. ampak tudi za kaj takega rabiš ogromno moči, da nad slabimi mislimi pretehtajo dobre. Predvsem pa me moti to, da bom morala biti v bolnici, polni nepoznanih ljudi, v bolnišnični halji … Nobene topline … Skratka, obravnavan si kot bolnik, v resnici gre pa za izkušnjo, ki bi morala biti obarvana drugače … Skratka, tako je, ampak škoda, da ne more biti drugače. Imela bom poleg partnerja, ampak nisem sigurna, da mi bo lahko kaj pomagal.”

Save-the-date

KDAJ: Za naslednjo skupino v letu 2015 zbiramo informativne prijave. 

KDO: sama ali v paru; minimalno 5 nosečnic ali parov

KAKO: prijavite se tako, da izpolnite naslednji vprašalnik. Po elektronskem naslovu boste obveščeni o točnem terminu.

Pričevanja udeležencev

Duhovna priprava na porod je bila priložnost zame, za naju. Da sva se ob vsem, kar prinaša nosečnost, ustavila, si pogledala v oči in spregovorila o sebi, najinih željah, strahovih in pričakovanjih.


In, da sva vse to podelila z drugimi, ker potem je bilo lažje. Lažje zreti naprej, proti trenutku, ki sva se ga veselila. Dobila sva odgovore glede (možnosti) naravnega poroda in dobila več moči in poguma, da zmoreva. Da zmoreva z Njegovo pomočjo, ki nas presega in je na najčudovitejši način stkal novo življenje.

Veliko nama je pomenilo, da sva bila v krogu ljudi, ki so na porod gledali enako kot midva – ne kot na nekaj groznega in bolečega, temveč kot na nekaj čudovitega in Božjega, ter da smo skupaj premagovali dvome, ki smo jih še imeli. Pogledi in bližina drugih parov v pričakovanju, porodna izkušnja voditeljice, skupna molitev za naše sončke, pesem, prepuščanje …

Zakaj duhovna priprava na porod? Ker je porod v prvi vrsti nekaj duhovnega, nekaj presežnega in samo po sebi je dokaj logično se duhovno pripraviti na to. Vsekakor se ne da povsem pripraviti, se ne da predvideti vseh okoliščin, a ko v sebi nosiš in gojiš zaupanje, si na pravi poti. To pot, ali pa vsaj smer, ti ponudi skupnost duhovne priprave na porod. Ko pa si enkrat na tej poti, v družbi s sozakoncem, čudežem, ki ga pričakuješ in z Jezusom, postane pričakovanje in sam porod nekaj izpopolnjujočega, veličastnega. Vesela in hvaležna sva, da sva lahko bila del te skupnosti.

Anja in Matej

Na voljo je brezplačna e-knjiga o duhovni pripravi na porod!


knjiga naslovnica 1

V obsežni (82 strani) in lični zbirki razmišljanj in člankov, ki sva jo napisali Ana Pavec in Damijana Medved, boste med drugim lahko prebrali:

 • kaj lahko podarimo svojemu dojenčku
 • zakaj je porod ključni dogodek v življenju ženske
 • kako izražamo 5 jezikov ljubezni pri porodu
 • kako se pri porodu stikata narava in duhovnost
 • katera prepričanja nas vodijo v pripravi na porod
 • kako izbrati pravo materinsko šolo
 • kako lahko premagamo strah pred porodno bolečino
 • zakaj je včasih vredno “komplicirati”
 • kako se je duhovna priprava na porod začela in razvijala skozi leta

Želim prejeti brezplačno e-knjigo!

* označuje zahtevana polja 

Vpišite svoje podatke in kliknite Naroči se!, nato pa v sporočilu, ki bo prispelo v vaš elektronski naslov, kliknite na povezavo za potrditev naročila. S tem se prijavite tudi na novičke  S TEBOJ SEM. Spoštujemo vašo zasebnost. Z novičk se lahko kadarkoli odjavite.

Če sporočila ne prejmete, preverite še zavihek “Promotions” (če ste uporabnik Gmaila) ali Spam.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.