Bienvenido Amor Najpogostejša čestitka mami, ki pričakuje četrtega otroka: “Čestitam za pogum!” Zdi se, da je drznost inherentna lastnost nosečnic. V današnjem svetu je donositi novo življenje samo po sebi hrabro dejanje !

Foto: Luz Prieto via Compfight

4 komentarji on Drzna nosečnica

 1. Mogoče je bilo pa vedno to dejanje pogum, samo pred 100 leti je bila družbena klima malo bolj pozitivna …
  A v vseh časih so bile ženske, ki jim materinstvo ni pomenilo svetega.

  Lep pozdrav od mame desetih otrok

  • Ana,
   čestitam! Hvala za vaše komentarje, so zelo dragoceni 🙂 Dobro bi bilo, če bi se kdaj mlade mamice srečale s kakšno “veteranko”, za okrepitev, delitev modrosti in predvsem poglobitev razmišljanja, vprašanj … Hvala, ker to živite!

 2. 🙂

  Ana,
  veterank z več otroki nas je kar veliko, tudi v Sloveniji!
  Sama sem o področju rojevanja pisala tudi na svojem blogu (Od srca do srca), o tej tematiki največ v “kategoriji” Stkal sem te v globočinah.
  Sicer pa imam res veliko izkušenj s tem področjem, enkrat je bil carski rez, pri prvem porodu, imela sem pa tudi več spontanih splavov.

  Zame je to področje sveto in sem zelo hvaležna, da mi je dano biti mama.
  Hvaležna za mnogo lepega, kar je bilo dano – naravnost iz nebes – pravzaprav to so nebesa – prav po telesu! To je najlepši božji objem.

  Vse dobro!

  P.S.: Moji otroci so stari med 8 in 27 leti.

 3. Mislim, da se beseda pogum nanaša na to, da gre par z odločitvijo za več kot dva ali tri otroke direktno kontra toku sodobne propagande..pa najbrž, vsak ki tako vošči hote ali pa nehote prizna svoj strah pred tako situacijo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.