Kdo je ne pozna?

  • Legendarne babice?
  • Dobitnice alternativne nobelove nagrade za življenjsko delo?
  • Avtorice knjig Modrost rojevanja in Spiritual Midwifery?
  • Babice s Farme, ki je skupaj s svojimi sodelavkami dosegla najboljšo porodno statistiko na svetu?
  • Hipijevke iz 70. let, ki danes potuje po svetu in navdihuje ljudi vseh celin, da spet zaupajo ženskemu telesu?

Pretekli vikend, 20. in 21. aprila, je obiskala Zagreb. Njenega dvodnevnega seminarja nisem šla poslušat, ker bi ničesar ne vedela o njej ali njenem delu. Prav tako ne, ker še nikoli ne bi slišala za njen zakon sfinktrov ali manever pri zastoju ramen. Konec koncev je pred nekaj leti že obiskala Slovenijo. Napisala je vrsto knjig. Njene članke lahko beremo na spletu. Priložnost jo je videti na Youtubu in na dogodkih, kot je bila babiška konferenca Midwifery Today preteklo jesen v Bad Wildbadu.

Na dogodek Ina May Gaskin v Zagrebu, ki so ga organizirale pogumne aktivistke iz RODE, sem se s prijateljicami doulami odpravila zato, da bi si osvežila spomin. Da bi se spet spomnila na modrosti rojevanja. Da bi slišala nove zgodbe. Kajti stil poučevanja Ine May Gaskin je karseda edinstven. Vsak fenomen razloži na ženskam prijazen način – z zgodbo.

Če si tudi vi želite osvežiti spomin, se navdihovati ob njenih modrostih in zbrati pogum za porod po svoji meri, vabljeni, da v prihodnjih tednih prebirate zapise v rubriki Modrosti rojevanja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.