Največja sovražnica materinskosti je najbrž sla po storilnosti. Če ji bomo sledile, bomo ob dojenčku in otroku gotovo sila nezadovoljne. Kako se pehati za rezultati, učinkom, uspehom, ko pa je vsak jok potolažen le za nekaj trenutkov, kuhinja pospravljena le do naslednjega obroka, oblačila čista do naslednjega padca… Znam uživati v otrokovih cepetajočih korakih, v zibanju ob uspavanki, v risanju vedno novih umetnin brez oblike? Se znam pohvaliti za to, kar se pozna “le” na zadovoljnih obražčkih?

Bog je rekel: “Bodi svetloba!” In nastala je svetloba. Bog je videl, da je svetloba dobra. In Bog je ločil svetlobo od teme. In Bog je svetlobo imenoval dan, temo pa je imenoval noč. In bil je večer in bilo je jutro, prvi dan. (1 Mz 1,3-5)

Neutrudno lahko vadimo vračanje v čustva, ki nas polnijo že tu in zdaj. Cilj se vedno odmika in spreminja, saj je življenje neobvladljivo, a vsak trenutek je lahko zaključen in popoln. Trenutek lahko vodimo v vsem njegovem sijaju in nam je dostopen, če se le ukvarjamo z njim. (A. Rebula, Blagor ženskam, str. 145)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.