fbpx 1

Akcija!

ŽABJI ZATRK ZA MAME – podporna skupina

197,00 

Podporna skupina za mamice, v katerem bomo krepile mišice poguma, pridobivale moč za spoprijemanje z vsakodnevnimi izzivi, kjer boš dobila spodbudo za svoje srčne projekte. Cilj je, da sleherni dan lahko rečeš: “Znam se lotevati tudi težkih stvari.”

  • 6 srečanj (2 × mesečno) v “Hiši v mesečini” na Ambrožu pod Krvavcem
  • 3 individualni strateški pogovori z Ano preko Zooma (1 × mesečno)
  • 22 vključenih spletnih predavanj MAMA, A ŠE VEDNO JAZ

TEME SREČANJ:

12. 10. 2022 (9.00-11.00) Kakšen je moj dan&odnosi – analiza dejanskega stanja: kje se zapletam? Moje navade.

26. 10. 2022 (9.00-11.00) Moje potrebe – po učenju, ustvarjanju, povezovanju z drugimi, stik z mojimi sanjami in ranami. Kje je razpoka med tem, kar delam in kar sem?

9. 11. 2022 (9.00-11.00) Pot naprej – česa ne znam, a se lahko naučim, tehnično znanje in strahovi. Učim se napredovati po majnih korakih.

23. 11. 2022 (9.00-11.00) Kako ustvarim varen prostor zase – učim se “inštalirati svoje potrebe v vsakdan ter ograjevati svoj prostor sredi kaosa”. Pomirjam svoj živčni sistem in postavljam meje.

7. 12. 2022 (9.00-11.00) Napredek po moji meri: realistično postavljanje ciljev in sledenje po meni prikrojenih merilih. Pregled svojih neverjetnih življenjskih dosežkov.

21. 12. 2022 (9.00-11.00) S svojimi sposobnostmi, z delom in edinstvenim uvidom bogatim svoje okolje – prepoznavam svojo vrednost v družini, lokalni skupnosti, v svetu – kje vidim svoje poslanstvo.

 

Kategorija:

Opis

Poznate knjigo Pojej živo žabo avtorja Briana Tracyja? Odlično branje o samodisciplini. Priporočam! Njena osnovna misel je:
Če zjutraj najprej pojeste živo žabo, veste, da je bila to najbolj grozna stvar, ki se vam je lahko tisti dan pripetila. In vsa ostala opravila so tako prijetnejša.

V izogib neprijetnim občutkom ob tej primerjavi bom prispodobo spremenila podobno kot Charlie Gilkey v knjigi Start Finishing. Nobene žabe ne bomo pojedli. Jih bomo pa ulovili 😉
Prispodoba se mi zdi izredno koristna. Kolikokrat gre moj dan lažje naprej, ker se zjutraj posvetim največjim težavam, naredim red na nekem področju, pokličem nekam, kamor mi je težko. Oddam že dolgo obljubljeno zadevo.
Vse, ki rade odlašate težke, pomembne stvari, se boste zlahka poistovetile z mano.
A kljub ogromno prebranim knjigam (in posnetim spletnim seminarjev o samo-organizaciji, upravljanju s časom, postavljanju ciljev itd.) mi žabji zajtrk še vedno predstavlja izziv.

V življenju mame so žabice bolj izmuzljive. Zelo hitro poskačejo (ali padejo) v vodo. Dan je izjemno nepredvidljiv. Stvar, ki se je še zjutraj zdela najbolj grozna, se izkaže za milino, ko se pojavijo nove težave. Otroci, opravki, gospodinjska opravila, tehnične težave, ni da ni.

A ni samo to. Med navadnimi, vsakodnevimi žabami in žabicami se tu in tam pojavi prava krastača. Bojimo se je, ogabna se nam zdi, čisto prevelika, prestrašna. Tej se bomo izogibale, kolikor dolgo se bo dalo.
Pod to podobo je velikokrat kakšna reč, ki so nam jo drugi predstavili v tako slabi luči. Kaj če je kakšna krastača v resnici tvoja pristna želja? Nekaj, kar bi rada ulovila, uresničila, vendar ti zbuja toliko slabih občutkov, ker si naučena, da so krastače nekaj slabega?

V letih izkušenj z lovljenjem majhnih in velikih žab sem se seveda srečala tudi s krastačami. Te so se zaredile v velikih močvarah – družbenih sistemih, ki podpirajo to, da so nekateri življenjski problemi zrasli do te mere, da imamo toliko vsakodnevnih težav.

In mame si zatiskamo oči, če mislimo, da živimo izven teh sistemov, močvar, da žabe in krastače, ki živijo v teh (eko?!)sistemih, niso naša stvar oziroma da bi se jim lahko izognile, če bi le … (kaj – bile dovolj popolne, pridne, ubogljive, iznajdljive, uspešne …?)

Točno vem, kaj v določenem dnevu drugi pričakujejo od mene. Oddati moram obljubljeni članek, poklicati moram prijateljico, s katero sva zmenjeni; dvema otrokoma je treba kupiti superge. Govorim o tem, kaj je treba v dnevu postoriti dodatno. Minimuma ne omenjam – jutranje vstajanje, priprava za odhod v šolo in vrtec, pospravljanje, kuhanje kosila, razvažanje otrok, spremljanje urnikov in dogajanja, čas za igro, odhod na telovadbo, pogovor z otroki, možem, priprava na spanje. Redne tedenske aktivnosti.
A nihče ne vidi vsega nevidnega, kar se v teh nalogah skriva. Morala bi domala pozabiti na dejstvo, da imam menstruacijo. Imeti moram idejo o tem, kaj bom pisala, to spraviti v besede. Za konstruktiven pogovor si moram vzeti čas, zbrati energijo, pripraviti prostor in poskrbeti za računalnik in internetno povezavo. Za superge moram imeti denar na računu – bodisi svojega bodisi moževega, za oboje je potrebna dobra komunikacija, s strankami ali pa z možem 😃 Kosilo naj bi bilo dobro in pravočasno. Da sem točna, je treba ogromno miselnega in organizacijskega napora. Vmes se spomnim, da lahko skočim še po rezervirane knjige v knjižnico. Na telovadbi se maksimalno potrudim, pozorna sem na vzdušje v skupini. Zvečer se odločam, kako dolgo naj ostanem v otroški sobi, naj grem potem direkt v posteljo ali še kaj postorim, da jutri ne bo takšna norišnica.
Dan je poln žab. Slaba novica je, da ta žabja mlaka ne bo šla nikamor. Še leta. Dobra novica je, da se lahko vsak dan učim, kako uravnotežiti svoj žabji ekosistem. Katere žabe so tujki, vsiljene naloge in pritiski, s katerimi pa se hočem ukvarjati in jih uloviti čim več.
Seveda lahko takšno ukvarjanje s sabo gladko preskočim. Pač sprejmem žabjo malico, ki mi jo pripravlja kdo drug. A bojim se, da me bo vprašanje slej kot prej dohitelo. Kaj sem izbrala v trenutkih, ko me ni nihče priganjal? Kam so šla hrepenenja, za katera se ni nihče zavzel? Komu sem povedala, kaj mi leži na duši in bi rada spravila na plano?
Kje je v vsem tem prostor in čas za moja umetniška nagnjenja, ustvarjalno dušo? Kje prostor in čas za moje sanje?
Ko sem pripravljala ta novi program za mamice, sem ga hotela poimenovati ŽABJI ZAJTRK ZA TALENTIRANE MAME. Pa sem si premislila. To, da bi se spraševale, ali ste talentirane, bi bila samo še ena ovira, da se ne bi prijavile. Že tako jih je veliko (ovir). Ker imam sama izkušnjo: ko dan za dnem, teden za tednom, leto za letom ne skrbim za to, kar me kliče – od znotraj, začenjam dvomiti v to, da notri, v sebi, sploh kaj imam. Dragocenega, vrednega.
Namen podporne skupine je, da se naučimo upravljati svoj dan tako, da upoštevamo potrebe svoje družine kot svoje. Vanj vnesemo tisto, kar nam je pomembno – si postavimo prioritete v skladu s svojimi vrednotami.
Še vedno zbiram prijave za Žabji zajtrk. Če te kliče, še posebej, če bi v svoj dan rada vnesla več ustvarjalnosti (in s tem veselja ter izpolnjenosti), mi, lepo prosim, piši – brez kakršnekoli obveznosti, da se nanj prijaviš.

Če v svojem življenju prepoznavaš žabice, žabe, krastače, ki veselo ali zoprno skačejo naokoli ter bi rada uravnotežila svoj ekosistem, te vabim v trimesečno druženje ob ŽABJEM ZAJTRKU ZA MAME. Potekal bo preko spleta IN V ŽIVO, temeljil pa bo predvsem na tvojem individualnem delu z vajami, skozi katere te bom vodila.

Na teh srečanjih bomo identificirale svoje žabice, žabe in krastače. Razločevale jih bomo glede na to, ali nam jih je na krožnik naložil nekdo drug, ali so nujne ali ne, ali so dejanska pot čez ovire v želenem projektu ali zgolj nek vsiljen tujek, ki ga lahko damo na stran. Našle pa bomo tudi svoj “zjutraj” – kdaj v dnevu, tednu lahko uresničimo najtežje stvari, ki smo si jih zadale, kdaj se čutimo najbolj pri močeh. Kakšno strategijo bomo izbrale, da določeno žabo ulovimo. Verjamem, da bo veliko žab ulovljenih ravno neposredno po našem srečanju 🙂
V tem obdobju pa boš imela tudi dostop do celotnega paketa spletnih predavanj MAMA, A ŠE VEDNO JAZ (ker verjamem, da so nekatere žabe ulovljive ravno z že predstavljenimi koncepti, o katerih govorim v predavanjih).
Tvoja investicija:  197 eur

Plačilo je lahko tudi obročno: 67 eur na mesec (ob prijavi, 15. novembra, 15. decembra) – za obročno plačilo mi piši. Druženje bo od oktobra do decembra). Mesta v skupini so omejena, prijave potekajo do zapolnitve mest.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “ŽABJI ZATRK ZA MAME – podporna skupina”

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.