fbpx

ŽABJI ZATRK ZA MAME – spletni tečaj

197,00 

Spletni program za skupino mamic, v katerem bomo krepile mišice poguma, pridobivale moč za spoprijemanje z vsakodnevnimi izzivi, kjer boš dobila spodbudo za svoje srčne projekte. Cilj spletnega tečaja je, da sleherni dan lahko rečeš: “Znam se lotevati tudi težkih stvari.”

  • 6 spletnih srečanj (2 × mesečno)
  • 3 individualni strateški pogovori z Ano (1 × mesečno)
  • 22 vključenih spletnih predavanj MAMA, A ŠE VEDNO JAZ

TEME SREČANJ:

5. 4. 2022 (9.00-11.00) Kakšen je moj dan&odnosi – analiza dejanskega stanja: kje se zapletam?

19. 4. 2022 (9.00-11.00) Moje potrebe – po učenju, ustvarjanju, povezovanju z drugimi, stik z mojimi sanjami in ranami

3. 5. 2022 (9.00-11.00) Pot naprej – česa ne znam, a se lahko naučim, tehnično znanje in strahovi

17. 5. 2022 (9.00-11.00) Kako ustvarim varen prostor zase – učim se “inštalirati svoje potrebe v vsakdan ter ograjevati svoj prostor sredi kaosa”

31. 5. 2022 (9.00-11.00) Napredek po moji meri: realistično postavljanje ciljev in sledenje po meni prikrojenih merilih

14. 6. 2022 (9.00-11.00) S svojimi sposobnostmi, z delom in edinstvenim uvidom bogatim svoje okolje – prepoznavam svojo vrednost v družini, lokalni skupnosti, v svetu

Srečanja bodo posneta in dostopna v spletni učilnici za članice v času tečaja. Prav tako bodo na voljo gradiva za pisno individualno delo.

Kategorija:

Opis

Poznate knjigo Pojej živo žabo avtorja Briana Tracyja? Odlično branje o samodisciplini. Priporočam! Njena osnovna misel je:
Če zjutraj najprej pojeste živo žabo, veste, da je bila to najbolj grozna stvar, ki se vam je lahko tisti dan pripetila. In vsa ostala opravila so tako prijetnejša.

V izogib neprijetnim občutkom ob tej primerjavi bom prispodobo spremenila podobno kot Charlie Gilkey v knjigi Start Finishing. Nobene žabe ne bomo pojedli. Jih bomo pa ulovili 😉
Prispodoba se mi zdi izredno koristna. Kolikokrat gre moj dan lažje naprej, ker se zjutraj posvetim največjim težavam, naredim red na nekem področju, pokličem nekam, kamor mi je težko. Oddam že dolgo obljubljeno zadevo.
Vse, ki rade odlašate težke, pomembne stvari, se boste zlahka poistovetile z mano.
A kljub ogromno prebranim knjigam (in posnetim spletnim seminarjev o samo-organizaciji, upravljanju s časom, postavljanju ciljev itd.) mi žabji zajtrk še vedno predstavlja izziv.

V življenju mame so žabice bolj izmuzljive. Zelo hitro poskačejo (ali padejo) v vodo. Dan je izjemno nepredvidljiv. Stvar, ki se je še zjutraj zdela najbolj grozna, se izkaže za milino, ko se pojavijo nove težave. Otroci, opravki, gospodinjska opravila, tehnične težave, ni da ni.

A ni samo to. Med navadnimi, vsakodnevimi žabami in žabicami se tu in tam pojavi prava krastača. Bojimo se je, ogabna se nam zdi, čisto prevelika, prestrašna. Tej se bomo izogibale, kolikor dolgo se bo dalo.
Pod to podobo je velikokrat kakšna reč, ki so nam jo drugi predstavili v tako slabi luči. Kaj če je kakšna krastača v resnici tvoja pristna želja? Nekaj, kar bi rada ulovila, uresničila, vendar ti zbuja toliko slabih občutkov, ker si naučena, da so krastače nekaj slabega?

V letih izkušenj z lovljenjem majhnih in velikih žab sem se seveda srečala tudi s krastačami. Te so se zaredile v velikih močvarah – družbenih sistemih, ki podpirajo to, da so nekateri življenjski problemi zrasli do te mere, da imamo toliko vsakodnevnih težav.

In mame si zatiskamo oči, če mislimo, da živimo izven teh sistemov, močvar, da žabe in krastače, ki živijo v teh (eko?!)sistemih, niso naša stvar oziroma da bi se jim lahko izognile, če bi le … (kaj – bile dovolj popolne, pridne, ubogljive, iznajdljive, uspešne …?)

Točno vem, kaj v določenem dnevu drugi pričakujejo od mene. Oddati moram obljubljeni članek, poklicati moram prijateljico, s katero sva zmenjeni; dvema otrokoma je treba kupiti superge za pomlad, ki letos zelo počasi, pa vendar nezadržno prihaja. Govorim o tem, kaj je treba v dnevu postoriti dodatno. Minimuma ne omenjam – jutranje vstajanje, priprava za odhod v šolo in vrtec, pospravljanje, kuhanje kosila, razvažanje otrok, spremljanje urnikov in dogajanja, čas za igro, odhod na telovadbo, pogovor z otroki, možem, priprava na spanje. Redne tedenske aktivnosti.
A nihče ne vidi vsega nevidnega, kar se v teh nalogah skriva. Morala bi domala pozabiti na dejstvo, da imam menstruacijo. Imeti moram idejo o tem, kaj bom pisala, to spraviti v besede. Za konstruktiven pogovor si moram vzeti čas, zbrati energijo, pripraviti prostor in poskrbeti za računalnik in internetno povezavo. Za superge moram imeti denar na računu – bodisi svojega bodisi moževega, za oboje je potrebna dobra komunikacija, s strankami ali pa z možem 😃 Kosilo naj bi bilo dobro in pravočasno. Da sem točna, je treba ogromno miselnega in organizacijskega napora. Vmes se spomnim, da lahko skočim še po rezervirane knjige v knjižnico. Na telovadbi se maksimalno potrudim, pozorna sem na vzdušje v skupini. Zvečer se odločam, kako dolgo naj ostanem v otroški sobi, naj grem potem direkt v posteljo ali še kaj postorim, da jutri ne bo takšna norišnica.
Dan je poln žab. Slaba novica je, da ta žabja mlaka ne bo šla nikamor. Še leta. Dobra novica je, da se lahko vsak dan učim, kako uravnotežiti svoj žabji ekosistem. Katere žabe so tujki, vsiljene naloge in pritiski, s katerimi pa se hočem ukvarjati in jih uloviti čim več.
Seveda lahko takšno ukvarjanje s sabo gladko preskočim. Pač sprejmem žabjo malico, ki mi jo pripravlja kdo drug. A bojim se, da me bo vprašanje slej kot prej dohitelo. Kaj sem izbrala v trenutkih, ko me ni nihče priganjal? Kam so šla hrepenenja, za katera se ni nihče zavzel? Komu sem povedala, kaj mi leži na duši in bi rada spravila na plano?
Ko sem pripravljala ta novi program za mamice, sem ga hotela poimenovati ŽABJI ZAJTRK ZA TALENTIRANE MAME. Pa sem si premislila. To, da bi se spraševale, ali ste talentirane, bi bila samo še ena ovira, da se ne bi prijavile. Že tako jih je veliko (ovir). Ker imam sama izkušnjo: ko dan za dnem, teden za tednom, leto za letom ne skrbim za to, kar me kliče – od znotraj, začenjam dvomiti v to, da notri, v sebi, sploh kaj imam. Dragocenega, vrednega.
Namen spletnega tečaja je, da se naučimo upravljati svoj dan tako, da upoštevamo potrebe svoje družine kot svoje. Vanj vnesemo tisto, kar nam je pomembno – si postavimo prioritete v skladu s svojimi vrednotami.
Še vedno zbiram prijave za Žabji zajtrk. Če te kliče, še posebej, če bi v svoj dan rada vnesla več ustvarjalnosti (in s tem veselja ter izpolnjenosti), mi, lepo prosim, piši (preprosto odgovori na to sporočilo) – brez kakršnekoli obveznosti, da se nanj prijaviš.

Če v svojem življenju prepoznavaš žabice, žabe, krastače, ki veselo ali zoprno skačejo naokoli ter bi rada uravnotežila svoj ekosistem, te vabim v trimesečno druženje ob ŽABJEM ZAJTRKU ZA MAME. Potekal bo preko spleta, v obliki Zoom srečanj na 14 dni, temeljil pa bo predvsem na tvojem individualnem delu z vajami, skozi katere te bom vodila.

Na teh srečanjih bomo identificirale svoje žabice, žabe in krastače. Razločevale jih bomo glede na to, ali nam jih je na krožnik naložil nekdo drug, ali so nujne ali ne, ali so dejanska pot čez ovire v želenem projektu ali zgolj nek vsiljen tujek, ki ga lahko damo na stran. Našle pa bomo tudi svoj “zjutraj” – kdaj v dnevu, tednu lahko uresničimo najtežje stvari, ki smo si jih zadale, kdaj se čutimo najbolj pri močeh. Kakšno strategijo bomo izbrale, da določeno žabo ulovimo. Verjamem, da bo veliko žab ulovljenih ravno neposredno po našem srečanju 🙂
V tem obdobju pa boš imela tudi dostop do celotnega paketa spletnih predavanj MAMA, A ŠE VEDNO JAZ (ker verjamem, da so nekatere žabe ulovljive ravno z že predstavljenimi koncepti, o katerih govorim v predavanjih).
Tvoja investicija:  197 eur

Plačilo je lahko tudi obročno: 67 eur na mesec (ob prijavi, 15. aprila, 15. maja) – za obročno plačilo mi piši. Druženje bo od sredine marca do sredine junija). Mesta v skupini so omejena, prijave potekajo do zapolnitve mest.

 
Do 25. marca potekata še dve akciji:
– prva je 2+1 😍🎀😍
Za vsako dvojico spletnih seminarjev, ki jih kupiš zase, podariš dostop do enega izbranega tudi svoji prijateljici (ali obratno!)
– druga je 50 % popust na celotni paket spletnih seminarjev MAMA, A ŠE VEDNO JAZ🥳

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “ŽABJI ZATRK ZA MAME – spletni tečaj”

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.