Pri založbi Družina je izšla knjiga

ameriške doule Kelly J. Townsend

Skozi nosečnost z Jezusom,

vodnik za srečen porod;

knjiga za verne pare v pričakovanju, ki si želijo v tem edinstvenem obdobju poglobiti svojo vez z Bogom in z nerojenim otrokom.

 

Bila sem deležna posebne milosti, da sem knjigo prevajala med svojo tretjo nosečnostjo. Knjigi na pot sem napisala tudi spremno besedo, s katero jo želim umestiti v slovenski prostor, kjer je bila duhovnost poroda doslej skoraj povsem zanemarjena.

Pričujoča knjiga je neprecenljiv vodnik za pare v pričakovanju, saj prinaša strokovne informacije o dogajanju med nosečnostjo in porodom, praktične napotke za porod in duhovno pripravo z molitvami in meditacijami ob svetopisemskih odlomkih. Priročnik argumentirano zagovarja naravni porod in podrobno predstavi prednosti in slabosti medicinskih posegov, ki so na voljo slovenskim porodnicam. Dragocena so porodna pričevanja, med katera sta vključeni dve slovenski izkušnji, ki govorita o tem, kako sta materi ob porodu doživeli božjo ljubezen. Knjiga Skozi nosečnost z Jezusom bo nosečnice okrepila v zavedanju, da je Bog vanje položil moč, da bodo zmogle roditi, in jih spodbudila, da ne bodo zaupale le v človeške, temveč tudi v božje roke.

 

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.